Informatie

Zelf bouwen in Oost Gelre

U zoekt een nieuwe woning? Denk dan eens aan zelf bouwen in de gemeente Oost Gelre. Het plan
De Woerd in Groenlo en Flierbeek in Lichtenvoorde biedt u verschillende aantrekkelijke bouwkavels voor groen, duurzaam en welstandsvrij bouwen. Ideaal wanneer u het leuk vindt om betrokken te zijn bij het ontwerp en de bouw van uw woning. Wilt u wel zelf bouwen, maar ziet u op tegen alle beslissingen die u in uw eentje moet nemen? Samen met anderen bouwen in de vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap behoort ook tot de mogelijkheden. Hier leest u meer over beide bouwplannen, de mogelijkheden en de uitgifte van bouwkavels. Niet alle kavels worden in één keer uitgegeven. De volgorde van uitgifte zal via deze site en de plaatselijke media gepubliceerd worden.

Het plan De Woerd

Tussen het stadspark de Grolse Weiden en het voormalige Grolschterrein komt de nieuwe wijk De Woerd. Gelegen in het groen en toch vlakbij het historische centrum vormt deze wijk een unieke nieuwbouwlocatie in Groenlo. De woningen op De Woerd krijgen uitzicht op een groenzone of grenzen straks aan het stadspark. Groen, duurzaam en welstandsvrij bouwen zijn de sleutelwoorden voor deze nieuwe wijk. In het plan is veel plek ingeruimd voor groenzones en een laan met bomen vormt de overgang tussen De Woerd en het stadspark.

Uitgifte kavels
In het plan De Woerd (fase 1 en 2) zijn kavels beschikbaar voor 31 vrijstaande woningen en 14 kavels voor 2-onder-1-kappers. 

flierbeek

Het plan Flierbeek

Aan de zuidwestelijke rand van Lichtenvoorde ligt de nieuwe wijk Flierbeek. Gelegen in het groen, met waterpartijen, lange bomenrijen en bosranden vormt deze wijk een mooie overgang tussen Lichtenvoorde en het groene buitengebied. In de eerste fase van het plan Flierbeek worden ruim 200 koop- en huurwoningen gerealiseerd, die opvallen door aandacht voor architectuur en landschapsinrichting. Met de bouw van een wooncomplex met zorg- en welzijnsvoorzieningen wordt de bouw van de eerste fase afgerond.

Uitgifte kavels
In de tweede fase van Flierbeek wordt een combinatie van starterswoningen, 2-onder-1-kappers en vrijstaande woningen gerealiseerd. In totaal omvat de tweede fase 157 woningen in verschillende maten en prijsklassen. Ook biedt Flierbeek u door de uitgifte van 22 vrijekavels de mogelijkheid om welstandsvrij uw eigen woonhuis te realiseren. Verder zijn er kavels beschikbaar voor 2-onder-1-kappers en vrijstaande woningen. Alleen of samen met anderen in de vorm van collectief particulier opdrachtgeverschap kunt u een woning bouwen. Voor deze laatste vorm zijn ook kavels beschikbaar. 

Collectief particulier opdrachtgeverschap (CPO), wat houdt dat nu precies in. Van CPO is sprake als een groep particulieren zich organiseert, een bouwlocatie verwerft en gezamenlijk in eigen beheer met zelf gekozen partners een woningbouwproject realiseert. Behalve de invloed en zeggenschap is het grote voordeel dat u met een slimme aanpak uw woning kunt realiseren voor een bedrag dat ver onder de marktprijs ligt. De gemeente Oost Gelre ziet CPO daarom als een ideaal instrument om starters en senioren een serieuze kans te bieden op passende woonruimte in de eigen gemeente.